Bukóban Angelina Jolie Magyarországon forgatott filmje

2011. december 27. - 15:23 | Kultúra
Nem érdekelte az amerikai nézőket A vér és méz földje, hiába van feltüntetve Angelina Jolie neve a stáblistán rendezőként.
Amerikában a hétvégén mutatták be Angeline Jolie Magyarországon is rendezett filmjét, A vér és méz földjét (In the Land of Blood and Honey), s a papírforma szerint nem is érdekelt sok nézőt. A mindössze 3 moziban bemutatott alkotás péntektől hétfőig 4 nap alatt mindössze 27 800 dollár bevételt hozott. Természetesen a kevés moziból adódóan a premier hétvégéjén eleve nem lehetett nagy bevételre számítani, azonban a film négy napos vászonátlaga alig 9 ezer dollár lett, ami roppant alacsony.

Összehasonlításképp pár hete például a Suszter, szabó, baka, kém négy moziból egy hétvége alatt 310 ezres bevételt produkált, ami 77 ezer dolláros vászonátlagnak felel meg, ráadásul ez három napos hétvége volt, ellentétben a karácsonyi 4 napossal. De a film startját hasonlíthatjuk az ugyancsak friss, bár nem december 23-án, hanem 25-én bemutatott, azaz csak 2 nap óta játszott Rém hangosan és irtó közelhez (Extremely Loud & Incredibly Close) is, mely 6 moziban vasárnap és hétfőn 137 ezer dollár bevételt hozott.

sg.hu