QUICK KANCLE: “Inkubátor” civil szervezeteknek a KC Dunajban

2012. január 9. - 18:28 | Kultúra
A napokban befejeződnek a QUICK KANCLE nevű projekt előkészületei a pozsonyi KC Dunajban, amely lényege ingyen teret és irodai eszközöket biztosítani újdonsült non-profit szervezeteknek és polgári társulásoknak, ezáltal segítve növekedésüket. Mától bármely ilyen jellegű szervezet pályázhat, elég egy virtuális nyomtatványt kitölteni és elküldeni. A kezdeményezés kiötlői a BACK – SPACE polgári társulás és a KC Dunaj művészeti központ.

A projekt koordinátorai a civil szektor szervezeteinek egy gyakran felmerülő problémáját kívánják tervükkel orvosolni. E területen tevékenykedő társulások sokszor szembesülnek azzal, hogy nem megfelelő helyen található az irodájuk, vagy a kiadó iroda bérleti díja számukra megfizethetetlen. Ebben próbál segíteni a QUICK KANCLE elképzelés, mely ötletgazdái reményei szerint a KC Dunajban található, 50m²-es nyitott iroda 5 civil szervezet számára új kapcsolatok kiépítését, egymás motiválását és akár közös projektek megvalósítását is eredményezheti.



Az öt szabad asztal egyikére pályázni vágyó civil szektor-beli társulások jelentkezését január 9.-től január 23.-ig várják a szervezők EZEN a címen. A hónap végén öt szervezet lesz kiválasztva, amelyek februártól hat hónapon át ingyen és bérmentve használhatják a KC Dunajban található teljesen felszerelt és internet hozzáféréssel ellátott irodai helyiséget. Az öt, speciálisan erre a célra tervezett, asztalt olyan jeles szlovák grafikusok készítették, mint Martin Jenča (Milk Studio), Tristan Minor (VŠVU), Michal Hazior (WLB), Marek Polakovič (Zaraguza) és Jakub Ptačin (1990).



emvé

Címkék: KC Dunaj, projekt