Bélyegsorozat Roald Dahl tiszteletére

2012. január 13. - 06:23 | Kultúra

Quentin Blake illusztrációiból készítettek bélyegeket Roald Dahl, korunk egyik legnépszerűbb és legelismertebb regény-, és gyermekkönyvek írójának emlékére, tiszteletére.

Roald Dahl egyik legismertebb gyerekkönyve, a Szofi és a HABÓ (The BFG), vagyis a “HATALMAGOS AZONÁLTAL BARÁTSÁGOS ÓRIÁS, röviden HABÓ“ eredetije egészen pontosan 30 éve, 1982-ben jelent meg először, ennek alkalmából készült a nagyszerű bélyegsorozat.

A Szofi és a HABÓ-n kívül az író olyan híres műveinek illusztrációiból készült a bélyegsorozat, mint a A fantasztikus Róka úr (Fantastic Mr Fox), Matilda vagy a Karcsi és a Csokoládégyár (Charlie and the Chocolate Factory).

“Édesapám rajongana ezekért a csodálatosan elkészített bélyegekért. Ő maga is nagy levélíró volt, több ezer levelet írt életében, de sosem gondoltuk, hogy egyszer saját mesehősei díszítenek majd bélyegeket!”- mondta Ophelia Dahl, az író lánya.

Az 1990-ben elhunyt Roald Dahl könyvei 50 különböző nyelven jelentek meg, magyarul Borbás Mária vagy éppen Nagy Sándor fordításában élvezhettük gyerekkorunk egy-egy kedvenc meséjét.

(ian/guardian)

Címkék: Roald Dahl, író, irodalom