Jazz zenészek tehetségbörzéje a Művészetek Palotájában

2012. január 13. - 16:59 | Kultúra

Január 13.-15. között tartják a budapesti Művészetek Palotájában az 5. Jazz Showcase nevű tehetségbörzét. Ajánló

Immár ötödik alkalommal zajlik a hétvégén Budapesten a Jazz Showcase elnevezésű rendezvény, melynek az elmúlt években elsődleges célja volt, hogy bemutassa a hazai ifjú tehetségeket európai, különösen a régióból érkező jazz-szaktekintélyeknek. Idén a Showcase regionálissá bővül, hiszen nemcsak Magyarországról, de a Visegrádi Négyek többi országából is látogatnak a MÜPÁ-ba fiatalok, sztárok és jazzszakemberek.

A jazz zenészek tehetségbörzéjén a magyar jazzkedvelők és a szélesebb jazzszakma képviselői ízelítőt kaphatnak a műfaj legfrissebb magyar, lengyel, cseh és szlovák áramlataiból, a meghívott jazzprominensek pedig szakmai beszélgetésen vehetnek részt rangos európai szakírókkal és fesztiválszervezőkkel közösen, amely a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósul meg. A beszélgetés szlovákiai résztvevője Vida Igor jazz specialista lesz, a dunaszerdahelyi Jazz Klub DS nonprofit szervezet képviselője, jazz koncertek és a nemzetközi Are You Free? fesztivál főszervezője.

Szlovákiából a Pink Horse Trio és a Martin Uherek Quartet mutatkozik be ígéretes jazz együttesként, „befutott” zenészként pedig koncertet ad a komáromi, 14 éves Hodek Dávid és zenekara, akihez csatlakozik Andreas Várady gitáros, Sárik Péter jazz zongorista, Casey Benjamin szaxofonista és Corcoran Holt basszusgitáros. Az esti nagykoncerteket is tartalmazó teljes program megtalálható a MÜPA honlapján, ITT.

emvé