Kenneth Branagh és Kate Winslet újra együtt dolgozhat

2012. január 16. - 19:43 | Kultúra

Másfél évtized után újra együtt dolgozhat Kate Winslet és Kenneth Branagh, a színésznő a hírek szerint Branagh legújabb rendezésében vállalt szerepet.

A színész The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society címmel forgatja soron következő filmjét - közölte a BBC brit közszolgálati adó honlapja. Branagh nemrég egy interjúban "szép románcként megindító és felemelő" történetnek írta le az alkotást.

Az Oscar-díjas Kate Winslet legutóbb 1996-ban dolgozott együtt brit honfitársával egy Hamlet-feldolgozásban. A filmben Kenneth Branagh játszotta a címszerepet Judi Dench és Billy Crystal oldalán. Az alkotást négy Oscar-díjra jelölték.

A The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society egy 2008-as könyvsikernek, Mary Ann Shaffer, valamint unokahúga, Annie Barrows azonos című regényének feldolgozása. Barrows azután vállalt részt a kötet megírásában, hogy nénje halálos beteg lett. Mary Ann Shaffer 74 évesen, a könyv megjelenése előtt néhány hónappal hunyt el.

A második világháború után játszódó történet egy Juliet Ashton nevű újságíróról szól, aki feltárja annak történetét, hogy Guernsey szigetének lakói miként jártak túl a német megszállók eszén egy könyvklub létrehozásával.

MTI/para