Liam Neeson filmje uralta az amerikai jegypénztárakat

2012. január 30. - 14:29 | Kultúra

Farkasok és fagyos hőmérsékletek: a Liam Neeson főszereplésével készült The Grey című film uralta a jegypénztárakat az észak-amerikai mozikban a hétvégén.

Az akciófilmben Neesonnak az alaszkai vadonban kell túlélnie a farkasok és az embertelen hideg fogságában, a The Grey 20 millió dollárt keresett a bemutatkozása utáni első hétvégén, ezzel letaszítva a trónról a vámpírok és a farkasemberek örök harcáról szóló Underworld negyedik részét.

A Kate Beckinsale főszereplésével látható Underworld: Ébredés című epizódra 12,5 millió dollár értékben keltek el jegyek az Egyesült Államok és Kanada filmszínházaiban.

A harmadik helyet Katherine Heigl és A szingli fejvadász szerezte meg 11,7 millió dollárral. Negyedik helyre volt elég a George Lucas háborús filmje, a Red Tails által keresett 10,4 millió dollár. A film a Sam Worthington és Elizabeth Banks fémjelezte Borotvaélen című thrillert előzte meg. Utóbbi 8,3 millió dollárt könyvelhetett el bemutatkozó hétvégéjén, ami csalódást keltő a Summit Entertainment stúdió számára.

Hatodik helyen zárta a hétvégét a Tom Hanks és Sandra Bullock főszereplésével készült Rém hangosan és irtó közel, amelyre 7,1 millió dollár értékben váltottak jegyet.

Az első tízben szerepel még az Utódok George Clooneyval, a Csempészek című film Kate Beckinsale és Mark Wahlberg főszereplésével, a Szépség és a szörnyeteg, valamint A bűn hálójában, Steven Soderbergh legújabb alkotása Michael Fassbenderrel és Ewan McGregorral.

MTI/para