Cigányzene pudinggal az NFG-ben

2012. február 9. - 08:18 | Kultúra

Február 11-én, szombaton, a dunaszerdahelyi NFG klub vendége a magyarországi Dorco zenekar és a Puding Pani Elvisovej együttes basszusgitárosa, Viliam Lauko, aki ha nem penget, lemezeket pörget. Ajánló

A Dorco egy autentikus romungro banda a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tomor községből – tagjai gitáron, bőgőn, kannán és kanállal játszanak és szinte mindannyian énekelnek, vokáloznak. Két éve alakult egy baráti társaságból; az együttes fellépett Tomoron és környékén, de hívták őket nyári fesztiválokra is. Ezek egyikén, a Bánki tó partján, egymásra találtak Viliam Laukoval, a népszerű, szlovák, Puding Pani Elvisovej (PPE) elektropop zenekar basszusgitárosával, aki szabadidejében DJ-zik. A PPE Ďobkanie (Csipkedés) című dalát közösen és sajátosan feldolgozták – e produkciót Molnár Csaba rendező örökítette meg.

Vili:AM alapító és oszlopos tagja a PPE-nek, mely az egyik legkedveltebb szlovákiai slágergyáros koncertzenekar. Viliam a basszusgitárosi poszt mellett producer, remixer és lemezlovas is egyben. Gyakran játszik a pozsonyi Nu Spirit vagy KC Dunaj klubokban. Stílusát “broken-electro-punk-mutant-disco”- ként határozza meg.

A Dorco egy miniturné keretében érkezik Dunaszerdahelyre az NFG-be, szerdán (febr. 8.) a budapesti Sirályban, csütörtökön (febr. 9.) Pozsonyban a Parno Graszt előtt, pénteken (febr. 10.) az esztergomi Kaleidoszkóp Házban játszik.

NFG

Címkék: NFG, cigányzene, Dorvo, Vili:AM