Vérpezsdítő reggae, ska és Renton az NFG-ben

2012. február 16. - 11:56 | Kultúra

Február 18-án, szombaton, a budapesti Vibekillaz és a csallóközi Renton and the Error Jam érkezik a dunaszerdahelyi NFG klubba. Ajánló

A Renton and the Error Jam 2011-ben alakult, a bősi fankimanki és az I.T.S. zenekarok feloszlása után. Csiba „Csibusz” Gábor gitáros, Pokstaller Szabolcs billentyűs és gitáros, Méry Dávid dobos és Vida Ádám basszusgitáros alkotta kezdetben a felállást, ám Ádám kiszállt a bandából, helyére a komáromi Bölcskei Milánt hívták – ő az Abstrakt Experiment együttesből lehet ismerős. A bandába került még két ex-Chat Noir-tag is: Horváth László, aki énekel, és Cseh Gábor, aki az elektronikus alapokért felel. Tavaly decemberben rögzítették első hanghordozójukat, melyről három dal már hallható a facebook-oldalukon. Stilárisan nagyon vegyes a repertoárjuk: dalaikban találhatnak blues-, jazz-, punk-, grunge-, indie- és electro témákat is. Rentonék 21 órától játszanak szombaton.

Másodikként a Vibekillaz lép az NFG színpadára, amely együttes számaiban a reggae számos műfaja megtalálható a dub-tól kezdve, a modern roots-on át a pörgős dancehall-ig; mindezt pedig helyenként a magyar népzene jellegzetes hangzásvilágával párosítják. A fronton az Európa szerte ismert nigériai MC, B Best, valamint a két énekes-vokalista, Lulu NeSka Sista és O’Mamma áll. Az élvonal mögött a hattagú zenekar, akik azért felelnek, hogy mindenki el tudja kapni a lüktetést és a “vibe-ot”. A Vibekillaz koncertje körülbelül 22 órakor kezdődik.

Jegyek elővételben a klubban és a helyszínen is kaphatók lesznek. Bővebb tájékoztatás: info.dysentery@gmail.com

NFG

Címkék: reggae, zene, ska, koncert, NFG