A Stay Tuned! vendége Subotage, Balien és Volton Vegma

2012. március 22. - 11:24 | Kultúra

A 2. Stay Tuned! partira március 24-én, szombaton kerül sor a dunaszerdahelyi NFG klubban. DJ-szettel készül Subotage, Balien és Volton Vegma is. Ajánló

Papp László, alias Subotage, az NVC egyik alapító tagja, zenész, DJ, producer és remixer. 2004-ben, egy magyarországi fesztiválon született meg az akkor még kéttagú Subotage, mely kezdetben psy zenéket tolt, később a tech-trance műfaj varázsolta el őket, innen pedig már csak egy kis ugrás volt a tech-house és a techno. Subotage ma már szólóban lép fel, szettjei a kattogós minimaltól egészen a dallamos cutting edge zenékig kalandoznak el.

Budapesti klubok rezidense, a nagy magyarországi zenei fesztiválok visszatérő vendége. Olyan nevekkel játszott egy színpadon, mint a Chemical Brothers, az Extrawelt, James Holden, Ellen Allien, Nathan Fake, Apparat, vagy Paul Kalkbrenner. Első kiadványa 2011. április 4-én jelent meg, az olasz Bulldozer records gondozásában. Legutóbbi műve pedig Occam – I Was A Dervish című track átirata. Többször zenélt Németországban, de fellépett már Szerbiában, Bulgáriában, és Szlovákiában is - bemutatkozása épp az NFG klubban volt 2011 februárjában.

Az estét színesíti még Rőth Balázs, azaz Balien, aki nem újonc a szakmában: 2007 óta foglalkozik komolyabban DJ-zéssel. A deep house és a tech-house a fő terepe. A legutóbbi The Butterfly Effect nevű EP-jére több kiadónál is felkapták a fejüket – jelentkezett nála a chilei Sickvillage Recordings és a brit People Records. Temérdek szlovákiai és magyarországi fellépés van mögötte, hamarosan Prágában is játszik és nem titkolt vágya a külföldi áttörés.

Volton Vegma (régebben Hardcrash, polgári nevén Végh Zoltán) a pattogós ütemekkel tűzdelt, valódi undergound techno képviselője. Rezidens DJ-je volt a vágsellyei Metro clubnak, szervezett bulikat Brünnben, kétszer játszott a BeeFree nevű elektronikus fesztiválon. Kedvenc előadói: The Advent, Surgeon, Regis, Adam Beyer stb. Egy ideje már saját trackek írására összpontosít, amelyekből az NFG-ben is hallható lesz néhány.

Jegyek korlátozott számban a helyszínen kaphatók, a parti 21 órakor kezdődik.

NFG klub

Címkék: Subotage, Balien, NFG