A leszbikus Tormay Cécile-t követeli a Jobbik a biszexuális Faludy György helyett a Nemzeti Alaptantervbe!

2012. április 24. - 17:30 | Kultúra

Miközben biszexualitása miatt kivetetné a Jobbik Faludy György költőt a Nemzeti Alaptantervből, azt a Tormay Cécile írónőt követeli oda, aki közismert leszbikus volt. A szélsőjobboldaliaknak láthatólag fogalmuk sincs erről – írja az Index.

„Miért lehet a Nemzeti Alaptanterv része Faludy György munkássága?” - kérdezte a nemzetierőforrás-miniszternek feltett írásbeli kérdésében a jobbikos Ferenczi Gábor, aki azzal a lendülettel azt is kifogásolta, hogy a NAT-ból kimaradt "irodalmunk transzilvániai áramlata, Tormay Cécile és a Napkelet" – idézi az Index a Népszabadságot.

"A kommunistából átvedlett 'szabad demokrata' nyíltan vállalta biszexuális hajlamát, mely úgy érzem, nem jelenthet követendő példát a magyar diákok számára" - fogalmazott kérdésében a szélsőjobboldali képviselő.

Ferenczi a jelek szerint nemcsak nem ismeri a tanyaagba követelt Tormay Cécile-t, de ahhoz sem vette a fáradságot, hogy fellapozza a Wikipédiát, a vonartkozó szócikkből ugyanis kiderült, hogy Tormay közismert leszbikus volt.

index.hu/para