G.R.O.W: Interaktív előadás sorozat indul az NFG-ben

2012. május 16. - 12:59 | Kultúra

Május 18-án (péntek) kezdődik a G.R.O.W. nevű (Grasp the right opportunity for wisdom) előadás sorozat. Izgalmas témák, szakértői előadások, vetítés és eszmecserék várják a látogatókat. Ajánló

A G.R.O.W. projekt megálmodói Somogyi Márta és Putz Erik, akik alapkoncepciója az, hogy egy-egy estén belül, három előadó, három különböző témába avassa be az érdeklődőket előadásokon, workshopokon és beszélgetéseken keresztül, teret hagyva kérdéseknek, válaszoknak, eszmefuttatásoknak és - cseréknek.

„Erikkel úgy éreztük, hogy Dunaszerdahelyen hiány van olyan eseményekből, amik többről szólnának, mint a felhőtlen bulizásról. Szerettünk volna kicsit intellektuálisabb kikapcsolódási lehetőséget teremteni a korunkbelieknek, ahol olyan témákkal találkozhatnak, amelyekkel a mindennapi életben csak ritkán. A másik nagyon fontos célja ennek az előadás sorozatnak az, hogy a célcsoport ne csak a passzív néző szerepét töltse be, hanem bekapcsolódjanak a fiatalok a beszélgetésekbe diskurzusba, vitákba”- magyarázza Somogyi Márta, a G.R.O.W. főszervezője.

Egyelőre három G.R.O.W. – est van tervben a dunaszerdahelyi NFG klubabn: az első (május 18.) és harmadik (június 15.) alkalom magyar nyelven fog zajlani, a második alkalom (június 1.) szlovákul - a többnyelvűség és tolerancia fontosságát hangsúlyozva.

Május 18-án, a legelső G.R.O.W. rendezvényen, a Waldorf-pedagógia, a homoszexualitás és a vándorlás kerül terítékre. Bödők Károly, az első szlovákiai magyar tannyelvű Waldorf-iskola alapítója, előadásában a Waldorf-módszert, mint gyermekközpontú oktatási programot mutatja be. Sipos Janka, az ELTE irodalom- és kultúratudomány mesterszakos hallgatója, aki a homoszexualitás és homoszexuális mozgalmak mibenlétéről és történetéről, illetve ezek mai helyzetről is előad majd. Harmadik előadóként, a Vándorláss polgári társulás tagja, Kovács Zoltán következik, aki a vándorlással járó életstílusról mesél.

Az előadásokra, melyek 20 órakor kezdődnek, a belépés díjtalan.

NFG

Címkék: NFG, GROW, előadás