Summer Beat Piknik az NFG-ben

2012. június 7. - 09:35 | Kultúra

A nyári szünet előtti utolsó táncos parti a dunaszerdahelyi NFG klubban június 8-án, pénteken lesz. A Summer Beat Piknik két budapesti vendége DJ Bigel és Györemix. Ajánló

Györemix, azaz Györe Győző Tibor, neve fogalom a budapesti éjszakában és „hiphop lexikon”-ként is emlegetik. A lemezjátszás iránt 1990-ben kezdett érdeklődni. Pár év alatt megrögzött „vinyl-junkie” vált belőle, amit azóta közel 8000 példányra duzzadt lemezgyűjteménye is igazol. Stilárisan főleg fekete zenei irányzatokból (old school-, underground-, absztrakt-hiphop, funk, jazz) áll kollekciója, de van ezres nagyságrendben elektronikus (electro-funk, break-beat, big-beat, ambient, chill-out) vonalat képviselő szekció is a lemezrengetegben. A magyar DMC DJ bajnokságokon kétszer indult. Az elmúlt években közreműködött vendég DJ-ként, illetve műsorvezető-szerkesztőként több rádiónál is (Tilos Rádió, Rádió X-trém, Fúzió, Abszolút Rádió stb.)



A piknik másik zenefelelőse DJ Bigel (Nagy László), aki 2002 környékén kezdett foglalkozni lemezek gyűjtésével. Érdeklődését leginkább a "fekete zenék" ragadták meg. Gyűjteménye nagy részben a hatvanas-hetvenes évek hangulatvilágát tükrözi; több ritkasággal és "elfeledett koronggal" is bír. 2003-tól rendszeresen pörgeti a lemezeket saját szervezésű (partycontrol/T.K.E.) és meghívásos rendezvényeken, több száz fellépéssel rutinos hangulatfelelősnek számít. Születési helyén, Miskolcon partiszervező csapattal és saját rádió adással (OrigoRádió Miskolc Fm99.5 HelyesBEATés) hozza lázba a partiarcokat.

Bigel és Györemix! közös műsorát a hirtelen váltások vagy a szkreccs teszi még izgalmasabbá. Pénteken 21 órakor kezdik szettjüket, belépőt a helyszínen lehet váltani.

NFG

Címkék: NFG, koncert