Szezonzáró az NFG-ben: kanadai kortárs tánc, poszt-rock és improvizáció

2012. június 14. - 13:33 | Kultúra

Június 16-án lesz az utolsó, nyári szünet előtti rendezvény a dunaszerdahelyi alternatív NFG klubban. Fellép a kanadai Lila Ensemble kortárs tánc-és zenei formáció, a csallóközi poszt-rock H.I.N.T. trió és bárki zenélhet a pozsonyi Free Improvising Open Jam egyesület tagjaival. Ajánló

Az est első fellépője a 2011-ben alakult, dunaszerdahelyi / légi H.I.N.T. trió, mely tagjai Szitási Janka (dob), Vermes Zsuzsi (gitár) és Mészáros Veroni (basszusgitár). A lányok a poszt-rock stílus művelői, amely egy instrumentális zsáner. Nemrég jelent meg első EP-jük, mely címe He Is Not There, és amely INNEN ingyen letölthető. Ez lesz a legelső koncertjük.

Utánuk következik a kanadai Lila Ensemble (a képen), amely egy négy zenészből és három táncosból álló társulat Torontoból. Művészeti vezetőjük Emilio Guim gitáros. Rendhagyó műsorukban rögtönzésen és kísérletezésen alapuló tánc és zene szerepel. Zenei téren főként a modern jazzből merítenek ihletet (Ornette Coleman, Ben Monder), a pozenéből (Björk, Radiohead), de lelkes követői olyan avantgárd mestereknek, mint Steve Reich, Karlheinz Stockhaussen vagy John Cage. Táncművészeti példaképeik: Martha Graham, José Limòn, Merce Cunningham és William Forsythe.

A H.I.N.T. koncertje, illetve a Lila Ensemble audiovizuális produkciója után a pozsonyi Free Improvising Open Jam keretén belül szabad zenei improvizációba kapcsolódhatnak be az érdeklődők.

A rendezvény 20:30-kor kezdődik, jegyek a helyszínen válthatók. További info: nfgklub@gmail.com

NFG