Újabb turnét fontolgat a Rolling Stones

2012. július 13. - 13:00 | Kultúra

A félévszázados fennállását ünneplő Rolling Stones az együttesről csütörtökön megjelent fotóalbum és a Londonban megnyílt fotókiállítás mellett már a jövőt is tervezgeti: Ron Wood és Keith Richards egyaránt utalt arra, hogy újragondolják döntésüket a turnézással kapcsolatban.

Ron Wood gitáros a Reutersnek elmondta: az elmúlt napokban egy New York-i stúdióban próbáltak, és olyan volt együtt lenni, mintha "újra az iskolapadban lennének". A lehetséges turnéval kapcsolatban megjegyezte, hogy még a héten átbeszélik terveiket.

A BBC-nek adott interjúban a másik gitáros, Keith Richards ennél valamivel konkrétabban fogalmazott.

"Játszunk a gondolattal, és volt számos próbánk - jó volt újra összejönni" - nyilatkozta Richards.

A zenekar 2005 és 2007 között volt legutóbb világkörüli koncertsorozaton, a The Bigger Bang Touron, amely 32 országot - köztük 2007 júliusában Magyarországot - érintett, és mintegy 4,5 millió ember váltott rá jegyet. Akkor azt mondták, nem lesz több világkörüli turné.

Wood most azt sem zárta ki, hogy újra együtt fognak fellépni Bill Wymannel, a zenekar egykori basszusgitárosával, aki 1962 és 1993 között zenélt a Rolling Stonesszal. "A múlt héten találkoztunk, csúcsformában volt. Néhány hete vele is próbáltunk, olyan volt, mintha sohasem hagyta volna el a zenekart" - fogalmazott a 65 éves gitáros, aki 1975-ben került a Stonesba Mick Taylor helyére.

Az esetleges újabb világturnéra Keith Richards már idén márciusban utalt, amikor azt mondta, "ismét mozgásba akarjuk hozni a dolgokat". A Daily Mirror akkor azt írta, Mick Jagger és Keith Richards egyaránt azon az állásponton van, hogy az igazi "aranyjubileumi" turné 2013 előtt nem várható, tekintettel arra, hogy Charlie Watts, a 70 esztendős dobos 1963-ban csatlakozott a bandához.

(MTI)

Címkék: zene, Rolling Stones