Fesztivál a nyílt tengeren

2012. július 19. - 15:48 | Kultúra

A világ egyik leghíresebb fesztiválja, a kaliforniai Coachella szervezői megunták a szárazföldet: decemberben a Bahama-szigetek és Jamajka partjainál szerveznek fesztivált, egy kirándulóhajó fedélzetén. Ajánló

A karibi környezetben tehát nem tipikus bárzenét lehet majd hallani a hajón, hanem játszik például a brit Pulp, az idén visszatérő Hot Chip, a Girl Talk, a Yeasayer, a Warpaint, de DJ-zik a néhai LCD Soundsystem agya, James Murphy is, akivel borkóstolón is lehet majd bandázni. A teljes programot ITT nézhetik meg.

A Coachella vízi változatának a Celebrity Silhouette nevű óriás kirándulóhajó ad otthont: a 122 000 tonnás monstrumban 2800 ember szállhat meg. A fedélzeten található sétány, medence, füves terület, belül pedig színházterem, éttermek, bárok, klubok, edzőterem, könyvtár stb.



Mindkét út a floridai Fort Laudardale kikötőből indul: december 16-án háromnapos túra kezdődik, aminek végállomása a Bahama-szigetek, december 19-én pedig négy nap alatt Jamajkára érhetnek a zenerajongók. Kajütöket és lakosztályokat július 21-étől lehet foglalni, ITT.

A Coachella zenei és művészeti fesztivált 1999-ben rendezték meg először a kaliforniai Inland Empire Coachella völgyben. Különlegessé a sivatagi környezet és a “chill out hangulat” tették. Világviszonylatban az egyik legnagyobb presztízsű fesztivál, amelyet minden év áprilisában szerveznek meg.

Mészáros Veroni