Fiatalok lepik el a Burdát

2012. augusztus 1. - 17:13 | Kultúra

Ma veszi a Fiatal Reformátusok Szövetségének (Firesz) Országos Ifjúsági  Találkozója, amely már hagyományosan kétévente kerül megrendezésre. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház fiatalokkal foglalkozó szervezete a Párkány melletti Kovácspatakon 2012. augusztus 1-5. között  tárt kapukkal várja a résztvevőket, akik szeretnének lelkileg feltöltődni, megújulni, vagy éppen az igényes programokban elmélyülni.

A tábor szervezői idén szeretnének megszólítani minden felvidéki fiatalt, felekezettől függetlenül. A programok összeállításánál ezért nagy hagsúlyt fektettek azokra a hitbéli tartópillérekre, amelyek összeköthetik a keresztyén fiatalokat, építve így az egyházak közti szorosabb kapcsolatot.

A közel ötven önkéntesből álló szervezőcsapat biztosítja a programok akadálytalan lebonyolítását. A találkozó kiemelt programja lesz a Firesz megalakulásának 20 éves évfordulója. Erre az alkalomra várják az elmúlt húsz év szervezőit és táborlakóit, továbbá minden érdeklődőt.

„ Elsősorban a tizenhat év feletti, testben és lélekben fiataloknak szóló programokkal készültünk. Az előzetes jelentkezés alapján több, mint kétszázötven résztvevőt várunk.“ – tudtuk meg Süll Tamástól, a találkozó főszervezőjétől.

Érdeklődőknek még van lehetőség akár egy vagy több nap erejéig is részt venni. Bővebb információk a találkozó honlapján (belinkelni: www.eleszto.sk) elérhetőek.

(-)