Kukorelly Endre lemond parlamenti mandátumáról

2012. szeptember 5. - 21:51 | Kultúra

Kukorelly Endre, az LMP országgyűlési képviselője lemond parlamenti mandátumáról. A képviselő döntését a párt országos választmányának szerdai ülésén jelentette be – közölte Heltai László választmányi szóvivő  az MTI-vel.

A szóvivő elmondta, hogy a testület ülésén többórás beszélgetést követőn bizalmi szavazáson döntöttek arról, hogy a grémium kívánatosnak tartaná-e, ha Kukorelly Endre a párt képviselőjeként folytatná munkáját. Miután a felvetést hatan támogatták és hatan ellenezték, a képviselő bejelentette, hogy lemond a mandátumról.

A lemondást a testület egyhangúlag fogadta el.

Heltai László hozzátette, Kukorelly Endre már korábban is jelezte, csak akkor tartja meg a posztját, ha döntő támogatást érez maga mellett. A szóvivő szavai szerint a képviselő az ülésen elmondta, belefáradt a politikusi munkába és úgy érzi, hogy íróként nem a parlament a terepe.

Heltai László azt is elmondta, hogy a döntés hivatalos bejelentése a következő napokra várható. Ezt követően az LMP-nek harminc napja lesz arra, hogy megnevezze a leköszönt politikus utódját, mivel Kukorelly Endre pártlistáról került a parlamentbe.

A szóvivő hangsúlyozta, az országos választmány nagyra értékeli és köszöni azt a munkát, amelyet Kukorelly Endre képviselőként végzett, illetve azt a missziót, amelyet a kultúra terjesztésében és a kultúrpolitikában betölt.

mti/para

Címkék: Kukorelly Endre, LMP