Playback Színház workshop és előadás Dunaszerdahelyen

2012. szeptember 13. - 07:17 | Kultúra

Az improvizációs színház egyik válfajával ismerkedhetnek meg az érdeklődök szeptember 15-én (szombat) a dunaszerdahelyi NFG klubban. Ajánló

A playback, azaz "visszajátszás" szó a színházi műfaj azon sajátosságára utal, hogy a színpadon egy-egy érzés, élmény, élethelyzet, megélt szituáció felelevenítése történik művészi eszközökkel. Egy playback előadás úgy néz ki, hogy valaki a nézők sorából elmesél egy epizódot vagy érzést az életéből, amit a playback-színészek - zenei kíséret mellett - megjelenítenek a színpadon. A megjelenítésben fontos szerep jut a játékmesternek, aki beszélget a mesélővel és közvetít közte, a nézők, a színészek és a zenészek között. A workshop vezetője Donáth Attila playback színházi szakember lesz.

A dunaszerdahelyi playback társulat három tagja – Hodosy Zoltán, Urbán Péter és Vida Sándor – egy workshop és egy nyilvános próba által szeretné közelebb hozni ezt az élményt mindazoknak, akiket érdekel a színház, színjátszás és a pszichológia. Mindhárman nemzetközi playback társulatban tanulják a műfaj csínját-bínját és azon munkálkodnak, hogy Dunaszerdahelyen is létrehozzanak egy állandó playback társulatot. A workshopra a dunaszerdahelyi NFG klubban kerül sor – délelőtt 10-től, az azt követő előadásra pedig ugyanott 17:30-tól. A belépés díjtalan. Jelentkezni a playback.ds@gmail.com címen lehet, vagy személyesen szombaton a klubban.

NFG

Címkék: színház, workshop, NFG