Nők világa a könyvtárban

2012. szeptember 19. - 16:57 | Kultúra

Somorja – Az újságíróként és mesekönyvek szerzőjeként ismert Póda Erzsébet volt a vendége kedden a Zalabai Zsigmond Városi Könyvtár népszerű esti olvasótalálkozói soros rendezvényének.

Póda Erzsébet neve elsősorban a mesék és a női témák kedvelőinek csenghet ismerősen. Éveken keresztül jelentek meg érdekes írásai, riportjai az Új Nő című havi lapban, ahol szerkesztőként dolgozott. Aztán vállalkozó hajlamára jellemzően létrehozta saját webmagazinját, a netBarátnőt, melynek legjobb anyagai Nők világa címmel már könyv formájában is megjelentek.

Mára a gyermekeknek írt két könyve, a Hétmesés könyv és a Pilicke meséi is több ezer példányban kelt el. Az est első felében a sikeres szerző az irodalomhoz, a mesékhez fűződő viszonyáról vallott hallgatóságának, majd további elkötelezettsége, a life coachingként ismert életvezetési tanácsadás rejtelmeibe avatta be az érdeklődő résztvevőket.

Aminek a lényege röviden az, hogy az emberek szeretnék megoldani a problémáikat, csak gyakran nem tudják, milyen módon kezdjenek hozzá. Sokszor várják mástól a segítséget, és amikor tudatosítják, hogy a megoldás kulcsa az ő kezükben van, először egy kicsit megrettennek, hiszen ez kényelmetlenségekkel és felelősséggel jár. Viszont amikor ráébrednek saját lehetőségeik korlátlanságára, felszabadultabbakká válnak, és tényleg megteszik a lépést, amit már olyan régóta halogattak.

„A siker aztán nem marad el, hiszen ha céljaink, álmaink érdekében cselekszünk, teszünk is valamit, akkor azok előbb vagy utóbb, de teljesülnek. Valójában ehhez nyújtok én coachként segítő kezet, erre az útra vezetem klienseimet” – mondta hallgatóságának az est vendége.

(–ckj–)