Kortárs villanások avagy egy alvó kisváros szösszenetei

Kortárs villanások avagy egy alvó kisváros szösszenetei címmel hétfőn a Gútai CULHtúrház Libressó Galériájában nyílt meg Huszárik Roland festőművész kiállítása.

Az alkotások híven tükrözik a művész "világban való" elhelyezkedését, lelki felkészültségét–feszültségét, melyet  nonfiguratív képeiben ábrázol. Játszik az expresszív gondolatokkal, képi megvillanásokkal, játszik a színekkel, melyeket nemrég még szívesen mellőzött a vásznairól, eljátszik a gondolattal, hogy milyen is lehetne egy alvó kisváros, melyben az "idő" megy, s csak a "felvirágozásra" várnak.

Órák, időpontok, virágok jelennek meg, néhol férfias, néhol női színeket alkalmazva. Nem kíméli az ecsetet, nem kíméli a színeket, kihasználja minden lehetőségét a felületnek, így adva meg a tiszteletet az alkotás előtt.

Valójában mit is ábrázolnak ezek az expresszív képek? A művész vallomása alapján hagyjuk meg ezt a választ az utókorra, adjunk lehetőséget hogy a szemlélődő műkedvelő is véleményt mondhasson, mit is lát valójába.

A tárlat szeptember 27-ig látható, ezután egy Budapesti kortárs csoportos kiállításon vesz részt a művész, ezzel is helyet kérve a művészet rejtelmes, de annál csodálatosabb világában.

HR/para