Egy este Hedvigért

2012. szeptember 28. - 13:59 | Kultúra

Augusztusban hat év telt el Malina Hedvig megtámadása óta – kálváriája azóta is tart. Civil szervezetek képviselői október 5-én (péntek) a pozsonyi KC Dunaj klubban szerveznek számára egy zenés-beszélgetős estét. Ajánló

“Hedvig megérdemli, hogy védje őt az állam, és ne folyamatos meghurcoltatásnak legyen kitéve. Ha erre az állam és az állami szervek nem képesek, akkor a civileknek kell összefogniuk, hogy támogassák őt” – véli Zuzana Wienk, a Fair-Play Szövetség (Aliancia Fair-Play) igazgatója, az “Egy este Hedvigért” egyik kezdeményezője, aki a Pohoda fesztivál főszervezőjével, Michal Kaščákkal együtt a rendezvény műsorvezetői lesznek.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői Roman Kvasnica védőügyvéd, Jozef Hašto pszichiáter és Malina Hedvig lesznek – Hedvig hat év óta először áll a nyilvánosság elé.

Az este folyamán fellép a pozsonyi Longital duó, amely legújabb, unplugged műsorát mutatja ne, majd hallhatják a rapper Bene és a zongorista Roland Kánik közös projektjének repertoárját, végül DJ Mooshak áll a lemezjátszók mögé.

Az “Egy este Hedvigért” - mely szervezői a Fair-Play Szövetség, a Pohoda fesztivál, a KC Dunaj és a Minorma Intézet - 18 órakor kezdődik; a belépő 2 euró.

Mészáros Veroni

Címkék: Malina Hedvig, KC Dunaj