Mary és Renton jelmezes koncertjei az NFG-ben

2012. október 31. - 08:01 | Kultúra

November 2-án (péntek) egy bécsi és egy somorjai zenekar koncertezik a dunaszerdahelyi NFG klubban. Halloween alkalmából érdemes jelmezbe bújni. Ajánló

Bécsből érkezik az energiától duzzadó Mary Lost her Pathos nevű öttagú banda, amely 2009 júniusában alakult. Mel, Ronald, Christian, Luki és Mathias akkoriban úgy gondolták, jó lenne hasznosan és kreatívan kihasználni a szabadidőt, ezért hangszert és mikrofont ragadtak, és elkezdtek zenélni. Az elektro-pop-rockban találták meg önmagukat, amely rendkívül táncolható verzióját művelik, így olyan ismert bandákhoz hasonlítják őket, mint a Two Door Cinema Club, a The Cribs, vagy a Metronomy. A közelmúltban már meghódították a B72, a Chelsea és a Fluc nevű bécsi klubok közönségét, Dunaszerdahely után pedig Londonban is bemutatkoznak.

Renton and the Error Jam (Fotó: Szarka Erni)

A somorjai Renton and the Error Jam fellépett idén Csehországban, Ausztriában, Magyarországon és idén valószínűleg a dunaszerdahelyi lesz az utolsó előtti koncertjük. A szuggesztív alternatív rock zenével operáló banda nagyszerűen tolja élőben; dalaik pszichedelikusak, rögtönzéseik pazarak, rajongótáboruk egyre nő. Aki szeretne „Rentonpólót“, hozzon magával egy üres pólót az NFG-s koncertjükre, adja oda nekik, ők pedig bandapólót varázsolnak belőle.

Rentonék után afterparti is lesz; beöltözni nem kötelező, de nem is tilos. A rendezvény 21 órakor kezdődik, jegyek a helyszínen kaphatók.

NFG