Hatvan mesét küldtek be a magyar-szlovák meseíró pályázatra

2013. január 10. - 17:43 | Kultúra

Mintegy 60 mese érkezett a Mesél az erdő elnevezésű pályázatra, amelyet szlovákiai partner-erdészetével közösen hirdetett meg az egri székhelyű Egererdő Zrt. Az Erdészek a gyermekekért című magyar-szlovák, határon átnyúló projekt keretében.

A pályázat győzteseit internetes szavazással választják ki, a voksokat a projekt Facebook-oldalán várják a szervezők. A nyertesek négynapos mátra-bükki erdei kirándulásokon vehetnek részt.

A nyolctagú, 2-4. osztályos tanulókból álló csoportok izgalmas, cselekményekkel teli meséket írtak az erdő életéről, melyeket szebbnél szebb rajzokkal és makettekkel illusztráltak. A mesékben többek között erdei hercegnőkkel, manókkal, állatokkal és erdészekkel is találkozhatunk - mondta el.

A projekt internetes oldalán január 21-ig lehet szavazni az alkotásokra. Ugyanitt várják a javaslatokat a pályázat két segítőjének, egy tündérnek és egy manónak az elnevezéséhez is.

Ugyanakkor nem csak az interneten lehet olvasgatni a meséket és nézegetni a képeket, maketteket. Egerben az Agria Park bevásárlóközpontban január végéig tekinthetőek meg a magyar iskolák pályamunkái.

Az ünnepélyes eredményhirdetést, amelyen a szakmai zsűri által díjazott alkotások is bemutatásra kerülnek, január 24-én 11 órakor tartják Egerben, az Agria Park vásárterén. Aznap már 10 órától várják a gyerekeket és szüleiket erdészeti játszóházzal és mesesarokkal - mondta a szóvivő.

(MTI)