Szinte lehetetlen jegyet venni a még Alföldi vezette Nemzetibe...

2013. január 28. - 13:44 | Kultúra

Szinte lehetetlen jegyet venni a Nemzeti Színház előadásaira március végéig, az óriási érdeklődés miatt ugyanis a színház honlapja és az online vásárlási felület hétfőn délelőtt összeomlott. Alföldi Róbert leköszönő igazgató személyesen kérte a sorban állók türelmét a színház pénztára előtt, az Andrássy úti iroda előtt várakozókat pedig meleg teával kínálták.

A márciusi jegyeket hétfőn 10 órakor kezdték árulni: az internetes vásárlás mellett a közönség megrohamozta a színházat és a belvárosi jegyirodát is.

Gálos Orsolya, a Nemzeti Színház kommunikációs vezetője elmondta: az Andrássy úti jegyirodánál a Nagymező utcáig állt a sor a hóesésben, a várakozókat meleg teával kínálták. Tájékoztatása szerint a rendszer negyed tizenegykor omlott össze, mintegy fél óra múlva már sikerült helyreállítani és a jegyirodában már ki tudták adni a jegyeket, de az online vásárlás a túlterheltség miatt csak akadozva működik.

A színház honlapján kér elnézést a nézőktől a technikai problémák miatt, az esetleges hosszabb várakozási időért a türelmüket kérik. Mint írják, az online vásárlással kapcsolatos probléma helyreállításán még dolgoznak.

Gálos Orsolya elmondta, hogy Alföldi Róbert - aki délelőtt épp a Gothár Péter rendezte Amphytrion című előadásban próbált színészként - személyesen kérte a sorban állók türelmét a Nemzeti épülete előtt.

A kommunikációs vezető szerint gondoltak arra, hogy nagy lesz az érdeklődés a színház előadásai iránt, megpróbáltak felkészülni erre, ám ekkora rohamra és arra, hogy ez technikai összeomlást is eredményez, nem számítottak. "Ezeket a tapasztalatokat a következő hónapban igyekszünk hasznosítani" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy az elmúlt években sikerült a nézők szeretetét elnyerniük, élvezték a közönség folyamatos érdeklődését. Vélekedése szerint a jegyvásárlási roham azzal magyarázható, hogy aki még esetleg valamit kihagyott a repertoárból, azt szeretné gyorsan bepótolni az évad végéig, mivel ezeket az előadásokat valószínűleg a későbbiekben már nem lehet majd látni.

- mti/para -

A belvárosi jegyiroda körnéyke (Fotó: magyarno.com)