Thom Yorke is énekel a Pohodán

2013. február 19. - 13:34 | Kultúra

A július 11-13. között megvalósuló trencséni Pohoda fesztiválra  végre sikerült elcsábítani a Radiohead zenekar énekesét, Thom Yorke-ot, aki Atoms for Peace ’szuperegyüttesét’ mutatja be a legnépszerűbb szlovákiai nyári fesztiválon. Ajánló

Thom Yorke szupercsapatában Flea basszusgitározik (a Red Hot Chili Peppersből), Nigel Godrich kütyüzik és szintizik (aki egyébként számos Radiohead-, U2 -, Beck – stb. album producere) - Joey Waronker dobol ( aki az R.E.M.-ben is zenélt), és Mauro Refosco az ütőhangszeres (aki t.k. David Byrne-nel is együttműködött). A formációnak tegnap jelent meg a debütáló nagylemeze, amelyet az Amok névre kereszteltek és amely teljes egészében meghallgatható például itt.

Az együttes nevét Dwight D. Eisenhower amerikai elnök azonos nevű híres beszéde ihlette, amely egy Yorke-szólódal címe is a The Eraser albumon. Az öt kiváló zenész közösen először 2009-ben koncertezett, és a The Eraser dalain kívül játszottak Radiohead-ritkaságokat, de saját szerzeményeket is. Abszolváltak egy amerikai turnét, játszottak a Coachella fesztiválon és a japán Fuji Rockon is; a nyáron pedig Szlovákiában is megmutatják, mit tudnak.

Mészáros Veroni