Öt hónappal elcsúsztatták A hobbit befejező részének premierjét

2013. március 1. - 12:36 | Kultúra

Öt hónappal későbbre, 2014 decemberére csúsztatták A hobbit-trilógia befejező részének a premierjét.

A halasztást Dan Fellman, a Warner Bros. filmstúdió forgalmazási főnöke jelentette be csütörtökön. Egyéb magyarázattal nem szolgált, csupán azt hangsúlyozta: örömükre szolgál, hogy az új időpont éppen úgy karácsony környékére, a nagy mozizások idejére esik, mint a trilógia első két epizódjának a bemutatója.

A hobbit: Váratlan utazás tavaly december 14-én debütált az észak-amerikai mozikban. A második rész (A hobbit: Smaug pusztasága) bemutatója idén december 13-ra esik az Egyesült Államokban és Kanadában. A harmadik, There and Back Again (Oda és vissza újra) című rész premierjét eredetileg 2014 júliusára tervezték, ám az új menetrend szerint végül december 17-én tartják meg.

A hobbit-trilógia J. R. R. Tolkien Hobbit című regénye nyomán született Peter Jackson rendezésében. Az újzélandi rendező-forgatókönyvíró-producer A Gyűrűk Ura-trilógia befejező részéért három Oscar-díjat kapott.

A hobbit első epizódja világszerte kasszasikernek bizonyult, összesen 981 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők. Az amerikai filmakadémia azonban csupán a technikai mezőnyben jelölte Oscar-díjaira, és végül az egy alig hete megrendezett Oscar-gáláról üres kézzel távoztak az alkotók.

(MTI)