Meghallgatható az interneten a Depeche Mode új albuma

2013. március 19. - 12:58 | Kultúra

Interneten már elérhető a Depeche Mode legújabb stúdióalbuma: a Myvideo nevű platformon kedd reggeltől ingyen meghallgatható a lemezen megjelenő összes szám.

A tizenhárom dalt tartalmazó, Delta Machine című lemezt, amely a popzene egyik legsikeresebb brit zenekarának tizenharmadik albuma, egyes országokban már péntektől megvásárolhatják a rajongók. Magyarországon március 25-én, hétfőn jelenik meg.

Az együttes vasárnap a bécsi MuseumsQuartier-ban (Múzeumi Negyed) fogja bemutatni a lemezt, májusban pedig európai turnéra indul. A koncertsorozat május 7-én kezdődik Tel-Avivban, a Hajarkon Parkban. A csapat összesen 34 koncertet ad 25 európai országban, köztük a milánói San Siro stadionban, a párizsi Stade de France színpadán és a moszkvai Lokomotívban. A Depeche Mode május 21-én játszik Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban, az európai turné a fehéroroszországi Minszkben zárul július 29-én. Ezt követően Észak-Amerikában kezd koncertsorozatot a zenekar.

A Depeche Mode világszerte több mint százmillió lemezt adott el. Az 1981-ben alakult elektronikus csapatban jelenleg is három alapító tag, Martin Gore, Dave Gahan és Andy Fletcher játszik. Az eddig megjelent tizenkét stúdióalbum több mint húsz országban - köztük Amerikában és az Egyesült Királyságban - került a Top 10-be. Legutóbbi albumuk, a 2009-es Sounds of the Universe tizennégy országban debütált az első helyen.

(MTI)

Címkék: Depeche Mode