Teltházasak a Hontalanítás bemutatói

Április 12-én, a Felvidékről kitelepítettek emléknapján debütált új műsorával az Ifjú Szivek, azóta rendszeresen látható a színháztermükben. A Hontalanítás megrázó és megható pillanatokkal teli alkotás, mely nem egy néző szemébe csal könnyeket. Csak Pozsonyban, az Ifjú Szivek Táncszínházban látható.

Hégli Dusan, a tánckar koreográfusa, a darab rendezője a tőle már megszokott elemekhez nyúlt, amikor színpadra állította az új darabot. Minimális, de kifejező kellékekkel, kivetítővel és újdonságként írott zenével is dolgozott a hagyományos népzene mellett. A darab szerves része lett a zenekar is, akinek tagjai szintén szerepet kaptak a kitelepítésről szóló történetben.

A programfüzet szerint a Hontalanítás a mai Szlovákia területén élő magyarság hagyományos tánc és zenekultúráját dolgozza fel. Érzések és képzettársítások szintjén beszél zsigeri jelenségekről. Az Ifjú Szivek kiváló táncosai a tánc nyelvén fogalmazták meg a történelem e szomorú és értelmetlen epizódját.

Előadásukat pozsonyi székházukban, a Mostován található Ifjú Szivek Táncszínházban láthatják. Bővebb info: www.ifjuszivek.sk - www.facebook.com/ifjuszivek - info@ifjuszivek.sk

Előadások:

május 14., 22., 27. - 19.00

június 4.  - 19.00
 
Jegy: 7 Eur
 
Jegyfoglalás: 
 
 
 
bm