Filmet készítenek a föld alatt ragadt chilei bányászokról – Banderas lesz a főszereplő

2013. május 21. - 10:57 | Kultúra

Antonio Banderas játssza a 2010-ben 69 napra a föld alatt rekedt chilei bányászokról szóló film egyik főszerepét a Variety értesülése szerint.

A The 33 című alkotásban a spanyol színész Mario Sepúlvedát, Szuper Marióként emlegetett vájárt alakítja majd - jelentette be a cannes-i filmfesztiválon Mike Medavoy producer. A filmet a mexikói Patricia Riggen rendezi, a forgatás ősszel kezdődik Chilében.

Martin Sheen és Rodrigo Santoro szintén szerepel a bányászokról szóló drámában. A brazil színész játssza Florencio Ávalost, az első vájárt, akit a felszínre hoztak az egész világ által figyelemmel kísért mentőakció során.

A The 33 forgatókönyve Mikko Alanne és José Rivera munkája, de a vájárok is közreműködtek benne. A filmben olyan részletek is helyet kapnak - elsősorban a 700 méter mélyen rekedt bányászok kényszerű fogságának első 17 napjáról, amíg nem tudtak kapcsolatba lépni a külvilággal -, amelyek eddig nem voltak ismertek.

A drámát teljes egészében teljes egészében Chilében forgatják, de angol nyelven. Mike Medavoy, a Fekete hattyú és a Viharsziget című kasszasikerek producere 2011 nyarán jelentette be, hogy filmet készít az Atacama-sivatagban történt szerencsétlenségről és a csodával határos mentésről.

A filmmel párhuzamosan készül Héctor Tobar újságíró tollából egy könyv, amely a bányászok jóváhagyásával születik meg.

(MTI)