Az igazgató nem nyilatkozik arról, mi zajlik a Jókai Színház kulisszái mögött...

2013. május 28. - 14:15 | Kultúra

Tóth Tibort, a komáromi Jókai Színház igazgatóját arról szerettük volna megkérdezni, mi igaz abból, hogy nem hosszabbítanak szerződést két színésznővel, aki hosszú évek óta a társulat tagja.

Az Új Szó napilap keddi számában számolt be róla, hogy a Facebookon terjedő hírek szerint Tóth Tibor igazgató nem újította meg két diplomás színésznő szerződését. Neveket nem közöltek, mindössze annyit, hogy egyikük summa cum laude végzett a Pozsonyi Színművészeti Egyetemen, és neki egy súgói állást ajánlottak fel a továbbiakban. A paraméter információi szerint a Jókai Színház két kiváló karakterszínészéről, Szvrcsek Anitáról és Molnár Xéniáról van szó. E két színésznő mellett a társulat állítólag a színház további két tagjának is felmondanak az évad végeztével.

Szerettük volna minderről megkérdezni Tóth Tibor igazgatót, aki viszont élből elutasította a nyilatkozattételt, nem kívánt reagálni az értesülésre. Azzal érvelt, hogy a színház belső ügyéről van szó. Mindazonáltal leszögezte, hogy a napokban, "talán már holnap" hivatalos közleményt ad ki a színház a történtek kapcsán.

Fotó: Jókai SzínházMolnár Xénia Mokos Attilával Spiró György Prah című darabjában

A napokban a színház weboldalára és Facebook-oldalára is felkerült egy felhívás, mely szerint fiatal, képzett színészeket keresnek hat szerepre (5 női és 1 férfi). Emellett az is ismeretes, hogy a Made in Hungária című darabjuk 31 szereplőjéből 25 budapesti és csak hat itthoni.

-para-