Kóbor János énekel Kanye West albumán

2013. június 16. - 07:58 | Kultúra

Kiszivárgott az amerikai rapper legújabb albuma és kiderült, hogy az Omega frontemberének hangja is hallható az egyik dalban.

"Jóval több szerepel egy szimpla hangmintánál a Gyöngyhajú lányból Kanye West új lemezén" - olvasható a 444.hu-n. Az amerikai rapper felhasználta az Omega együttes, Gyöngyhajú lány című szerzeményét. A New Yorkban egy házfalra vetített videóban felharsant a magyar örökzöld egyik instrumentális részlete, de akkor az még nem volt tiszta, hogy mennyit használt fel belőle az amerikai előadó.

A most kiszivárgott dalból kiderült, hogy tudtán kívül Kóbor János hangját is felhasználták, mert egyértelműen hallható a felvétel végén. Egyébként az énekes - ellentétben a banda más tagjaival - az ügy kapcsán korábban pozitívan és óvatosan fogalmazott.

"Én személy szerint örülök neki, hogy a mi dalunkat használta. Nem amatőrökről van szó, így biztos vagyok abban, hogy megfelelő módon tisztázzuk majd a helyzetet" - mondta az énekes, de tény, hogy akkor még csak azt tudta, hogy a rapper a zenei alapot vette át.

Mindenesetre a jogi helyzet valószínűleg tisztázott, mert a 444.hu cikke szerint az új Kanye-lemez borítóján, közreműködő dalszerzőként szerepel Presser Gábor és Adamis Anna neve is, és fel van tüntetve a dal is.

Hír24