Rolling Stones-ünnep a Hyde Parkban

2013. július 7. - 07:41 | Kultúra

Hatvanezer rajongó ünnepelte szombat este a Rolling Stonest a londoni Hyde Parkban, ahová az együttes több mint évtized után tért vissza.

A fellépés egetverő sikert aratott, a közönség - amelynek átlagéletkora az MTI tudósítójának becslése szerint meghaladta az 50 évet - a négy viharvert rockerrel együtt énekelte a klasszikusokat. A legnagyobb slágerek között felhangzott a Jumpin' Jack Flash, az It's Only Rock'n'Roll (But I Like It), a Honky Tonk Women, a Brown Sugar, a ráadásban pedig az elmaradhatatlan - és talán a legnagyobb üdvrivalgással fogatott - (I Can't Get No) Satisfaction.

A hatalmas bulit annál is inkább nagy várakozás előzte meg, mivel Sir Mick Jagger - aki ebben a hónapban ünnepli 70. születésnapját - és bandája nem fordul meg túl gyakran ezen a helyszínen: az együttes 44 év után tért vissza a Hyde Parkba. A Rolling Stones legutóbb 1969 júliusában - két nappal az alapító tag Brian Jones halála után - adott ma már rocktörténeti eseményként számon tartott koncertet ugyanitt, akkor 250 ezres közönség előtt, mégpedig ingyen.

A szombat esti londoni fellépésre viszont 95 és 300 font (34 ezer és 110 ezer forint) közötti árakon hirdették meg a jegyeket, ám ez sem akadályozta meg a rajongókat abban, hogy rekordidő alatt szétkapkodják az összes belépőt: a szervezők kimutatása szerint a hatvanezer jegy az internetes árusítás megkezdése után négy és fél perccel elfogyott.

A koncertet a Hyde Park magas, átláthatatlan kerítéssel körbevett alkalmi arénáján kívül is ezrek hallgatták.

A hatalmas érdeklődésre tekintettel az eredetileg tervezett egy helyett két Rolling Stones-koncert lesz a városnyi parkban: az együttes jövő szombaton is fellép ugyanitt.

Nagy nyara az idei a Rolling Stonesnak és rajongóinak. A banda múlt vasárnap első ízben lépett fel a világ legnagyobb szabadtéri rockfesztiválján a délnyugat-angliai Glastonbury mezején, százezres közönség előtt.

Glastonbury és a Rolling Stones egymásra találása ugyanúgy régóta titkos és nagy reménye volt a korosodó rocklegendák híveinek, mint az, hogy az együttes egyszer visszatér a Hyde Parkba.

(MTI)