Borat mégsem lesz Freddie Mercury

2013. július 24. - 12:08 | Kultúra

Mégsem játssza el a vásznon Freddie Mercuryt, a Queen együttes néhai frontemberét Sacha Baron Cohen - derült ki a komédiáiról ismert színész sajtósának tájékoztatásából.

Matthew Labov nem részletezte a színész döntését, filmes szaklapok ugyanakkor tudni vélik, hogy Sacha Baron Cohen a közte és a Queen tagjai - Brian May gitáros, John Deacon basszusgitáros és Roger Taylor dobos - között a film hangvételével kapcsolatban kialakult nézetkülönbségek miatt mondott le a szerepről. Az alkotás az együttes felemelkedését és virágkorát mutatná be a tervek szerint.

Az egyelőre cím nélküli projekt Az Argó-akciót és a Z világháborút is jegyző GK Films, a Tribeca Productions és a Queen Films, valamint Robert De Niro produceri munkájaként készül. A sajtó szerint a producerek a nagyközönség ízlésének megfelelve akarják bemutatni a Queen történetét, Sacha Baron Cohen azonban "felkavaróbb" hangvételű és a Freddie Mercury személyéről kevésbé hízelgő képet festő filmet szeretett volna forgatni.

A brit komikus több mint három éve foglalkozott a filmtervvel. A színész jelenleg egy kémparódián dolgozik a Paramount stúdió számára.

Freddie Mercury 1991-ben, 45 éves korában halt meg. AIDS-beteg volt, halálát tüdőgyulladás okozta.

MTI/para