Eszenyi Enikő nem tart Balázs Pétertől

2013. augusztus 30. - 10:56 | Kultúra

Higgadtan veszi tudomásul, hogy versenytársa akadt a Vígszínház igazgatói posztjáért, és a szakmai testület döntésére bízza magát.

Eszenyi Enikő nem tart Balázs Pétertől

A Vígszínház és a Budapesti Operettszínház vezetésére július 26-án írta ki a pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, miután a jelenlegi vezetők mandátuma 2014 január végéig tart. Nem kis meglepetést okozott a hír, miszerint Eszenyi Enikő mellett a szolnoki Szigligeti Színházat igazgató Balázs Péter is pályázik a Víg vezetésére. A Bors szerint Balázs Pétert szakmai körökben már most sokan esélyesebbnek tartják, mivel nagyon jók a kormányzati kapcsolatai.

A teátrumot 2009. február 1-je óta irányító Eszenyi ugyanakkor a bulvárlapnak azt mondta, ő a folytatást illetően is bizakodó. Azt reméli, hogy és a magyar színházi kultúra érdekeit szem előtt tartva születik majd a döntés. Hozzátette: pályázata, melyben átfogó stratégiát dolgozott ki a teátrum következő öt évéről, rövidesen nyilvános lesz a színház honlapján.

Balázs Péter szűkszavúan csak annyit mondott a lapnak: valóban pályázik, és türelemmel várja a szakmai testület döntését.

A Bors emlékeztet arra is, hogy Eszenyi esetleges leváltásával többen is veszélybe kerülhetnek, mivel annak idején ő volt az első, aki a Stohl Andrásnak és a Nemzeti korábbi igazgatójának, Alföldi Róbertnek is munkát adott a Vígben.

Bors/Hír24