Decemberben indul az M3, a közmédia retrocsatornája

2013. szeptember 22. - 13:24 | Kultúra

Retrocsatornát indít december 15-től a közmédia - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája vasárnap.

Az MTI-hez eljutatott közlemény szerint az M3 nevű, archív tartalmakra épülő, közszolgálati csatorna a közmédia archívumaiban található felvételeket sugározza majd.

A csatorna kínálatában minden műfaj megtalálható lesz, akár egy országos lefedettséggel rendelkező földfelszíni csatornánál. Láthatóak lesznek sport-, oktató-, gyerek- és ifjúsági műsorok, vetélkedők, tehetségkutató versenyek, színházi előadások, videoklipek, dokumentumfilmek, sorozatok, egész estés filmek, illetve rengeteg olyan alkotás, amely a televíziózás elmúlt hatvan éve alatt legendává vált.

A magyar tartalmak mellett szerepelnek a kínálatban olyan sikeres külföldi műsorok is, amelyek iránt az érdeklődés a bemutatásuk óta nem csökkent.

A retrocsatornán éjféltől reggel hat óráig az MTVA/MTI fotóarchívumából vetítenek fotókat a hozzájuk tartozó szöveges információval.

A közmédia ötödik televíziós csatornájának indításával azt a 2012-ben megfogalmazott célt valósítja meg, hogy közösségi médiává váljon, és minden korosztály és érdeklődési kör számára értelmes, értékes tartalmat nyújtson.

MTI/para

Címkék: M3, magyar közmédia