Az étellények sikerrel támadnak

2013. szeptember 30. - 09:56 | Kultúra

A Derült égből fasírt étellényei visszatértek: az animációs film folytatása nagy kasszasikernek bizonyult Észak-Amerikában premierhétvégéjén.

Az étellények sikerrel támadnak

A Derült égből fasírt 2 - A második fogás című epizódban a pukkadásig jóllakott várost elárasztó étellények, beszélő uborkák, az óriási sajtpók és társaik ellen takarítókat vetnek be. A mese folytatására péntektől vasárnapig 35 millió dollárért váltottak jegyet a nézők. Ez mintegy ötmillió dollárral több, mint amennyit a film első részére költött a közönség bemutatkozó hétvégéjén 2009-ben.

Az animáció ezzel az eredménnyel az első lett az észak-amerikai kasszasikerlistán, és a múlt heti győztes, a Fogságban című thriller Hugh Jackmannel a második helyre szorult mindössze 11,3 millió dolláros bevételével.

A Ron Howard rendezésében forgatott Forma 1-es dráma, a Hajsza a győzelemért a harmadik helyet csípte el 10,3 millió dollárral. Az első öt közé 9,3 millió, illetve 9 millió dolláros jegyeladással a Baggage Claim című romantikus dráma és Joseph Gordon-Lewitt új filmje, a Don Jon jutott be, amelyben Scarlett Johansson és Julianne Moore is szerepel.

- mti/para -