Gigabukta volt, pedig egymilliárdba került az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!

2013. szeptember 30. - 23:36 | Kultúra

Az MTVA közleményben ünnepli magát, mert sokan kapcsoltak egy-két percre a hétvégi műsorfolyamra, de a rengeteg lovat, ostort és bajszos betyárt felvonultató műsorok átlagos nézettsége alacsony volt. A programokra és a műsorkészítésre közel egymilliárd forint ment el – írja az Origo.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! Szent Mihály napjához kapcsolódó hétvégi programsorozatot a közszolgálati csatornák több mint 20 órás műsorfolyamban mutatták be. „Az M1, Duna és Duna World kétnapos közvetítéseibe közel három és fél millió fő nézett bele, a legnézettebb a vasárnap esti jelzőtüzek fellobbanásának közvetítése volt. A közvetítések mellett az MTI közel 40 hírrel járult hozzá az esemény sikeréhez" – áll a szövegben.

Valójában a teljes lakosságnál 9 százalékon állt az M1 az elmúlt négy hétvégén, most csak 7,7 százalékot ért el a különlegesen drága műsorfolyammal. A fiatalabb célcsoportban, a reklámozóknak fontos 18-49-es korosztályban 6 százalék volt az elmúlt négy hétvége átlaga, most csak 2,8 százalék figyelte a kiemelt műsorokat.

Origo

Címkék: Rákay Filip, MTVA