Ötödik évad is készül a Downton Abbey-tévésorozatból

2013. november 11. - 11:44 | Kultúra

Fellélegezhetnek a kosztümös brit drámasorozat rajongói: az ötödik évadra is visszatérnek a képernyőre a Downton Abbey szereplői.

Ötödik évad is készül a Downton Abbey-tévésorozatból

Az ITV tévécsatorna vasárnap jelentette be, hogy megrendelte az új évadot a sorozat alkotóitól. A brit széria egy vidéki angol kastély életét mutatja be az 1910-es és 1920-as években az arisztokrata lakók, Grantham grófjának családja és személyzetük szemszögéből. Az ötödik szezon epizódjait ismét Julian Fellowes írja.

Nagy-Britanniában most futó negyedik évadnak átlagosan közel 12 millió nézője van. A 2010-ben debütált sorozatnak világszerte nagy a rajongótábora, eddig több mint 220 térségben vásárolták meg a sugárzási jogait. A februárban véget ért harmadik évad befejezése az Egyesült Államokban rekordszámú, 12,3 millió nézőt ültetett a képernyők elé - ismertette a BBC News.

Az ITV tájékoztatása szerint a sorozat karácsonyi kiadásában a brit nézők olyan sztárok megjelenésére számíthatnak, mint Paul Giamatti és Shirley MacLaine. Giamatti a kastély úrnőjének playboy bátyját, MacLaine pedig anyjukat játssza.

A negyedik széria egyébként nagy viharokat kavart: a nézők panaszáradattal fogadták, hogy egy októberi epizódban az egyik szobalányt, Annát megerőszakolta a kastély egyik vendégének az inasa. A tévécsatorna kétszáz, a brit médiahatóság 250 bejelentést kapott, a médiafelügyelet azonban úgy értékelte, hogy nincs szükség vizsgálatra az ügyben.

Az ötödik évad jövőre kerülhet a képernyőre Nagy-Britanniában.

(MTI)

Címkék: Downton Abbey