A kassai Thália színművészeinek történelmi sikere

Három szlovákiai magyar színművészt díjazott a legrangosabb szlovákiai szakmai szervezet, az Irodalmi Alap (Literárny Fond), amire még nem volt példa.

A kassai Thália színművészeinek történelmi sikere

Mindhárom színművész Varga Lívia, Nádasdi Péter és Petrik Szilárd a kassai Thália Színház társulatában dolgoznak.

Varga Lívia Robert Thomas: 8 nő című színművében Pierette szerepének megformálásáért, Nádasdi Péter Yasmina Reza: Művészet című előadásában előadásában Yvan szerepéért, Petrik Szilárd pedig Peter Weiss: Marat/Sade című darabjában Paul Marat szerepéért részesült a magas rangú szakmai elismerésben.

"Nagyon örülünk a díjaknak. Mindez megkoronázása a 2013-as évnek. Előadásaink száma emelkedett, nézőszámunk elérte a negyven ezres álomhatárt és most az Irodalmi  Alap díjesője szakmai vonalon is elismerte a munkánkat. Ha a teljes anyagi ellehetetlenedést, és a felvidéki magyar értelmiségi és politikai elit ez iránt tanúsított közönyét nem számítjuk, nagyon sikeres évet zárunk. Büszke vagyok a kassai THÁLIA Színház csapatára, mivel egyéni sikereket csak összetartó közösségben lehet elérni!"- mondta Czajlik József igazgató

Mindhárom előadást a színház műsoron tartja, bármikor megnézhető. Legközelebbi előadások ahol élvezhetik a díjazott művészek játékát:

8 nő : Dec.16, 18:00 Nagykapos

Művészet: Dec.14, 19:00 Túrocszentmárton (Martin)

                  Dec.19, 19:00 Dunaszerdahelyen

Marat/Sade : Dec. 20. 11:00 és 19:00 Pozsony, Divadlo Malá Scéna, Dostojevského rad.

-para-