Összebarmolták Weöres Sándor szobrát megint

2013. december 10. - 13:00 | Kultúra

Ismeretlenek újra megrongálták, kék festékkel összemázolták Weöres Sándor költő szombathelyi szobrát - írta keddi számában a Vas Népe.

Összebarmolták Weöres Sándor szobrát megint

Feltehetően ugyanazok rongálták meg a szobrot, mint egy héttel ezelőtt, csakhogy ezúttal rendőrségi feljelentés is lett az ügyből - nyilatkozta a megyei napilapnak Kiss Dávid, a Szombathelyi Temetkezési és Parkfenntartási Kft. vezetője.

Elmondta, hogy a szobrot szerdán reggel ismét megtisztítják az önkormányzati cég munkatársai, valószínűleg ugyanolyan összetételű festékkel volt dolguk, mint amelyet egyszer már sikeresen eltávolítottak a szoborról.

Az idén ünneplik Weöres Sándor születésének századik évfordulóját, ez már a harmadik alkalom volt, hogy a szombathelyi születésű költő köztéren álló szobrát megrongálták. Szeptemberben Csöngén a Weöres Sándor- és Károlyi Amy-emlékház előtt álló, szintén bronzból készült mellszorot döntötték le, törték össze és lopták el tolvajok. A tetteseket akkor rövid időn belül sikerült elfognia a rendőrségnek - idézte fel a lap.

mti/para