A jövő évi Pohodán fellép a Kraftwerk!

2013. december 12. - 13:35 | Kultúra

A trencséni zenei fesztivál nyitónapján lép fel az elektronikus zene úttörőjeként számon tartott Kraftwerk.

A jövő évi Pohodán fellép a Kraftwerk!

2014-ben július 10. és 12. közt rendezik meg a fesztivált - közölte a rendezvény sajtóosztálya.

"Minden rendezvényszervező álma egy olyan együttes visszajelzése, mint a Kraftwerk. A Kraftwerk olyan erőt képvisel, amely már évtizedek óta rezonál a zenei színtéren. Folyamatosan megelőzik a korukat, fantasztikusan kreatívak és ezért midenki tiszteletét és csodálatát kiérdemlik. Büszkék vagyunk arra, hogy ezek a zenei látnokok, akik tulajdonképpen létrehozták az egész elektronikus színtér alapjait, a mi fesztiválunkon is fellépnek jövőre" - közölte a fesztivál igazgatója, Michal Kaščák.

A Kraftwerket 1970-ben alapította Ralf Hütter egykori kollégájával, Florian Schneiderrel a közös, Kling Klang nevű düsseldorfi stúdiójukban. Forradalmi "elektronikus hangfestményeiknek" és zenei kísérletezéseiknek köszönhetően pár év alatt nemzetközi sikereket értek el. Az innovatív looping technikát és a számítógép által vezérelt ritmusokat alkalmazva irányzatok egész skálájára voltak hatással. A patinás The Observer szaklap írta róluk, hogy a The Beatles óta nem volt egyetlen banda sem ekkora hatással a popkultúára.

A Kraftwerk fellépését tökéletes digitális hangzás és 3D-s kivetítés kíséri. Minden látógató kap egy 3D-s szemüvege, amelynek köszönhetően elképesztő élményben lesz része a trencséni reptéren a fesztivál nyitónapján - ígérik a szervezők.

A Kraftwerk idei fellépése a Latitude fesztiválon:

A Kraftwerk mellett eddig ismert fellépők a jövő évi Pohodán a britpop ismert együttese, a Suede, az amerikai rapperlány Azelia Banks, a spanyol Seward, az angol Molotov Jukebox, az izraeli LolaMarsh, Bemet és Helfer , valamint két cseh banda, a Never Sol és az Esazlesa.

-para-