100 magyar baka – A Historium Kiadó novellaíró pályázata

2013. december 17. - 17:11 | Kultúra

A Historium Kiadó történelmi novellaíró pályázatot hirdet amatőr prózaíróknak az I. világháború magyar vonatkozásainak témakörében, 100 magyar baka címmel. A nyertes novellák 2014 második felében, az I. világháború kitörésének centenáriuma alkalmából közös kötetben jelennek meg.

100 magyar baka – A Historium Kiadó novellaíró pályázata

Pályázati feltételek:

- Pályázhat minden olyan magyar anyanyelvű (bármely országban élő) amatőr szerző, aki már elmúlt tizenöt éves, és nem rendelkezik önálló (nyomtatásban is megjelent) kötettel.

- A pályaműveknek 1914 és 1920 között kell játszódniuk, és mindenképpen kapcsolódniuk kell a magyarsághoz, a magyar történelemhez.

- A pályaművek minimális terjedelme 10.000, maximális terjedelme 30.000 leütés lehet (szóközökkel).

- Kizárólag polgári névvel vagy magyar csengésű művésznévvel lehet pályázni. A pályaműveket e-mailben várjuk a historium.kiado@gmail.com címre, kizárólag csatolt állományként. A tárgy mezőbe kérjük beírni a következőt: „100 magyar baka – pályamű”.

- Egy pályázó csak egy művel jelentkezhet, mely még nem jelent meg nyomtatásban, és melyet nem nyújtott be másik pályázatra!

- Postai úton beküldött kéziratokat nem fogadunk el érvényes pályamunkának, ilyen anyagot nem őrzünk meg, és nem küldünk vissza!

Beérkezési határidő: 2014. május 5.

Eredményhirdetés: 2014. június 2.

Díjazás:

  • -A legjobb írások megjelennek a 100 magyar baka c. antológiában, az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából. A kötet nyomtatásban, országos terjesztéssel lát napvilágot, és a Fiatal magyar prózaírók sorozat részét képezi majd. A sorozat eddig megjelent kötetei: Sár, vér, levendula (2012), A holló évszázada (2013).
  • - A kötetbe bekerült szerzők egységesen megszabott honoráriumban részesülnek, és fejenként 10 tiszteletpéldányt kapnak a megjelent könyvből.

(-)