Alföldi: Ideológiailag nem vagyok megfelelő

2013. december 23. - 15:01 | Kultúra

A rendező szerint értelmezni sem lehet, mit jelent az, hogy a 28 előadás nagy része eltűnhet a süllyesztőben csak azért, mert őt ideológiailag nem tartják megfelelőnek.

Alföldi: Ideológiailag nem vagyok megfelelő

Alföldi Róbert szerint fontos a múltról beszélni, és mindent tisztázni. Ellenkező esetben mindez értelmezhetetlen dolgokhoz vezethet. Szerinte huszonnyolc darab nagy része például csak azért tűnik el a süllyesztőben, mert a színház, amit ő vezetett, ideológiailag nem volt megfelelő…

"Rendkívül fontos, hogy a múltunkról beszéljünk. Meggyőződésem, hogy a nem tisztázott múlt vezetett odáig, ahol most tartunk. Ha egy pillanatra visszalépünk a Nemzeti-történetre, milyen időket idéz, az, hogy egy-két kivétellel huszonnyolc előadás eltűnhet a süllyesztőben, mert, hogy a színház, amit vezettem, ideológiailag nem megfelelő. Egyszerűen nem is lehet értelmezni, hogy ez mit jelent" - írta ki Facebook-oldalára Alföldi, akiről egy francia lap azt írta, hogy "sajnos nincsenek érvényesülési lehetőségei, hiszen az országban független értelmiségiként élni immár lehetetlen".

Hír24