Tarantino nem forgatja le új westernjét, mert kiszivárgott a forgatókönyve

2014. január 22. - 13:28 | Kultúra

Quentin Tarantino bejelentette: félreteszi a következő filmjének szánt The Hateful Eight című westernt, mert annak forgatókönyve kiszivárgott.

Tarantino nem forgatja le új westernjét, mert kiszivárgott a forgatókönyve

A forgatókönyvíró-rendező erről kedden a Deadline.com hollywoodi hírportálnak számolt be, nem is titkolva, hogy mennyire felháborította és lesújtotta az eset.

Tarantino kijelentette, hogy ezek után inkább maga publikálja a forgatókönyvet, nyomban neki is lát, hogy kiadót keressen.

"Befejeztem a forgatókönyvet, az első változatot, de a következő télnél hamarabb nem akartam leforgatni, vagyis csak egy év múlva" - mondta hozzátéve, hogy mindössze hat embernek adta át személyesen a szkriptet.

A hatok között volt a Django elszabadul egyik producere, Reggie Hudlin is, aki megengedte, hogy a házában egy ügynök is belenézzen. Tarantino hangsúlyozta, hogy ezt is árulásnak tekinti, de ez nem lett volna akkora baj, mert az ügynök nem jutott a végére.

Három színész, Michael Madsen, Bruce Dern és Tim Roth is megkapta a forgatókönyvet. Tarantino biztosra vette, hogy nem Roth szivárogtatta ki. A rendező szerint a legvalószínűbb, hogy Madsen vagy Dern ügynöke lehetett a forrás, aki szétküldte a forgatókönyvet Hollywoodban. Bár a szereposztásban Christoph Waltz neve is szóba került, Tarantino azt mondta, hogy az Oscar-díjas színész nem kapta meg a szöveget.

A rendező közölte, hogy ha ennyire nem bízhat meg azokban, akinek kiadta a könyvet, akkor már nincs is kedve az egészhez. "Továbblépek a következő munkához. Van még tíz ilyen, ahonnan ez jött" - fűzte hozzá, de a Deadline.com kérdésére elismerte, lehet hogy még meggondolja magát.

A The Hateful Eight című készülő filmjéről Tarantino a múlt héten beszélt először a nyilvánosság előtt. Korábban csak azt említette meg, hogy a Django elszabadul után ismét egy western témájú produkción dolgozik. Az új filmet A hét mesterlövész című klasszikus western ihlette, ami Kuroszava Akira A hét szamuráj című ötvenes évekbeli alkotása nyomán született.

A The Guardian szerdai beszámolója emlékeztetett arra, hogy a Django elszabadul forgatókönyve is kiszivárgott 2011 májusában.

(MTI)

Címkék: Quentin Tarantino