Pereskedik Quentin Tarantino

2014. január 28. - 10:08 | Kultúra

A hétfőn benyújtott dokumentumok szerint Tarantino azzal vádolta meg a Gawker Mediát, hogy reklámozta és terjesztette a The Hateful Eight című filmje illegálisan kiszivárogtatott forgatókönyvének letölthető példányait. A rendező-forgatókönyvíró egymillió dollár fölötti kártérítésre tart igényt.

Pereskedik Quentin Tarantino

A felhasználóknak vállalniuk kell a felelősséget

A periratokban az AnonFiles.com honlap neve is szerepel, amelynek linkjét a Gawker megadta, és amely a 146 oldalas Tarantino-forgatókönyvhöz nyújtott hozzáférést.

Az AnonFiles.com lehetővé teszi, hogy a felhasználók anonim módon tölthessenek le és fel tartalmakat, ám a szabályzat szerint a felhasználóknak vállalniuk kell a felelősséget az illegálisan és/vagy a szerzői jogok megsértésével feltöltött anyagokért.

A honlap figyelmezteti a felhasználókat, hogy ne töltsenek fel semmit, ami sérti a helyi törvényeket, és azt is közli, hogy az illegális fájlokat eltávolítják. Hétfőn a Gawker által közölt írás még fent volt a honlapon a forgatókönyv letöltéséhez utat nyitó linkkel együtt.

Megrendült rendező

Az ötvenesztendős Tarantino, a Ponyvaregény és a Django elszabadul rendezője és Oscar-díjas forgatókönyvírója a közelmúltban hozta nyilvánosságra, hogy ismét westernfilmen dolgozik. Röviddel azután, hogy bejelentette a forgatókönyv elkészültét, tudomására jutott, hogy az kiszivárgott.

A történtekről a Deadline.com hollywoodi filmes hírportálnak számolt be. Elmondta, hogy mélyen lesújtotta a könyv kikerülése, és hozzátette: ezek után inkább maga publikálja a forgatókönyvet, és - legalábbis egyelőre - nem készít filmet belőle.

(MTI)

Címkék: Quentin Tarantino