Új Szó: Ficóék Papp Sándort tennék az Ifjú Szivek élére

2014. január 31. - 17:49 | Kultúra

A kormányhivatal kis híján ismét Papp Sándort ültette az Ifjú Szivek igazgatói székébe. Az Új Szó információi szerint az akció egy apróságon bukott el, noha a kormányhivatal mindent megtett. Új pályázat jön.

 

A kormányhivatalban péntek reggel tartották az Ifjú Szivek igazgatói pályázatának meghallgatását. Amint azt a kormányhivatal lapunknak is megerősítette, hatan jelentkeztek a tavaly nyár óta betöltetlen posztra.

Értesüléseink szerint a nyitótesztet a hatból csak egy pályázó írta meg: Papp Sándor. Ő viszont nagyon. A teszt a színházzal össze nem függő kérdéseket tartalmazott, a közalkalmazottakról és a közbeszerzésekről szóló törvény részleteire vonatkoztak a kérdések. Papp Sándor a meghallgatáson bukott el.

Papp Sándor évtizedeken keresztül tevékenykedett a Szlovák Rádió magyar adásában, hosszú évekig a Patria rádió főszerkesztője volt. 2007-ben, az első Fico-kormány idején a Marek Maďarič vezette kulturális tárca őt ültette az Ifjú Szivek élére. Az együttes tagjai nem tudták elfogadni a politikai döntést, hónapokig tartott az állóháború Papp és az együttes között, majd kirúgta a tánckart és a zenekart is. Végül kilenc hónap után távozott posztjáról, miután Maďarič miniszter előbb írásban megdorgálta.

Az Ifjú Szivek 2013 nyarától van igazgató nélkül. A. Nagy László kisebbségi biztos lemondása után nem sokkal Igor Federič, a kormányhivatal vezetője leváltotta Hégli Dusant, a társulat igazgatóját. Ősszel már lezajlott egy eredménytelen versenypályázat – arra nem jelentkezett Papp Sándor.

Részletek olvashatók a lap szombati számában.

Új Szó