Orbán elszabadult kulturcsicskája, Kerényi legújabb buzizása miatt áll a bál!

2014. május 27. - 16:46 | Kultúra

Kerényi György leváltását kéri a Magyar Színházi Társaság közgyűlése Orbán Viktor miniszterelnöktől. A társaság honlapján megjelent közleményben azt írják, hogy mélységesen elítélik Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott „kategorikus és kirekesztő kijelentéseit a színházi világgal, és azon belül is a színházi képzéssel kapcsolatban”.

Orbán elszabadult kulturcsicskája, Kerényi legújabb buzizása miatt áll a bál!

Kerényi Imre a múlt héten a Keresztény Színházi Fesztivál keretében az Újszínházban tartott kerekasztal-beszélgetésen jelentette ki, hogy szerinte színházi képzést- hasonlóan például a nemzetközi film- és operavilághoz – a buzilobbi irányítja - írja a Origo.

A Magyar Színházi Társaság arra hivatkozva kéri a miniszterelnöktől Kerényi Imre leváltását, hogy „nevezett megnyilvánulásait nem magánemberként, hanem mint a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízottként teszi, és ezzel a társaság szerint árt a magyar kultúrának.“

Korábban Kulka János írt nyílt levelet a miniszterelnöknek Kerényi Imre múlt heti, „buzilobbiról” szóló kijelentései miatt, és azt kérte, hogy nyilvánosan határolódjon el a megbízott kijelentéseitől.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója ezt már megtette: egy hétfő esti beszélgetésen azt mondta, a miniszteri biztos megszólalásával sem stílusában, sem tartalmában nem ért egyet.

Origo