A Tini nindzsa teknőcök 65 millió dollárt kaszáltak

2014. augusztus 11. - 10:30 | Kultúra

Hatvanöt millió dollárra becsült bevétellel a Tini nindzsa teknőcök hasították ki messze a legnagyobb szeletet a hétvégi észak-amerikai mozis piacból.

A Tini nindzsa teknőcök 65 millió dollárt kaszáltak

A nagysikerű animációs tévéfilmsorozat játékfilmes feldolgozása Megan Fox és Johnny Knoxville főszereplésével, Jonathan Liebesman rendezésében augusztus 28-án debütál a magyar mozikban.

A világ többi részén 28,7 millió dollár értékben váltottak jegyet premierhétvégéjén a 125 millió dollárból forgatott nindzsás filmre, amely így eddig már összesen 93,7 millió dollár bevételt hozott. Az első hétvége sikerére tekintettel a Paramount már be is jelentette a folytatást 2016. június 3-ra.

A Marvel filmstúdió múlt héten bemutatott új sci-fi kalandfilmje, A galaxis őrzői a második helyre visszaszorulva 41,5 millió dollárt hozott, holott első hétvégéjén még 94 millió dollár értékben adtak el jegyet az univerzum megmentésért küzdő szuperhősök kalandjaira.

Filmes szakemberek szoros versenyt jósoltak a két szuperprodukció közt, a teknőcös film nézettsége azonban messze meghaladta a várakozásokat, legalábbis a bemutató hétvégéjén, a tinédzsereken kívül igen nagy számban vonzva egész családokat is.

A hétvége másik premierfilmje, A vihar magja, egy tornádóvadászokról szóló thriller, a harmadik helyen indított 18 millió dolláros jegyeladással.

Az élet ízei című, a gasztronómia világában játszódó romantikus film Helen Mirrennel a főszerepben 11,1 millióval a negyedik helyen kezdett.

A francia Luc Besson rendezte Lucy akciófilm, Scarlett Johanssonnal, mint női szuperhőssel a főszerepben, az ötödik helyre csúszott vissza 9,3 millió dollárral; eddigi teljes észak-amerikai bevétele 97,3 millió dollár.

MTI/para