Westernt rendez Quentin Tarantino

2014. szeptember 4. - 17:07 | Kultúra

Bár korábban egyszer már dühösen lemondta a The Hateful Eight forgatását Quentin Tarantino, most kiderült, januártól indul a forgatás - írja a Hír24.

Westernt rendez Quentin Tarantino

A Tarantino-filmeket gyártó Weinstein Co. szerdai közleményében úgy fogalmazott: "tudjuk, hogy ez a film innovatív, bátor és természetesen szellemes lesz, úgy mint Tarantino korábbi munkái". A producer testvérpár szerint az Oscar-díjas filmes legújabb alkotása - egy polgárháború után játszódó western - az utóbbi húsz év legjelentősebb 70 milliméteres filmre készült bemutatója lesz. (A 70 milliméteres film képe sokkal élesebb a hagyományos 35 milliméteresénél.) A The Hateful Eightet azonban más formátumban is forgalomba hozzák majd - ígérték.

Tarantinót korábban annyira felháborította, hogy kiszivárgott a film forgatókönyve, amit ő írt, hogy bejelentette: mégsem forgatja le. Később azonban megváltoztatta döntését.

A westernek iránt rajongó rendező John Sturges A hét mesterlövészének címével játszott el, amikor a The Hateful Eight (A gyűlöletes nyolcas, esetleg: A nyolc gyűlöletes) címet adta filmjének. Sturges hatvanas évekbeli klasszikus westernje Kuroszava Akira A hét szamuráj című 1954-es alkotása nyomán készült.

Bob és Harvey Weinstein régóta dolgozik a rendezővel. Ők forgalmazták Kutyaszorítóban és Django elszabadul című filmjeit is.
Az IMDB filmes adatbázis szerint a filmben ismét feltűnnek majd Tarantino kedvenc színészei így, Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth és Michael Madsen is.

Hír24

Címkék: Quentin Tarantino