Leleplezték Amy Winehouse szobrát Londonban

2014. szeptember 14. - 19:41 | Kultúra

Leleplezték vasárnap Amy Winehouse szobrát Londonban: az emlékmű felavatására a néhai énekesnő 31. születésnapján került sor egykori otthona közelében.

Leleplezték Amy Winehouse szobrát Londonban

A Scott Eaton által tervezett életnagyságú bronzszobor, amely csípőre tett kézzel, magas sarkú cipőben és jellegzetes, magasra tornyozott frizurájával örökíti meg az énekesnőt, az észak-londoni Camden városrész nyüzsgő piacának szívében áll.

A Grammy-díjas énekesnő 2011 júliusában, 27 éves korában hunyt el alkoholmérgezés következtében.Mitch Winehouse, az énekesnő apja vasárnap arról beszélt, hogy "hihetetlenül megrendítő" az emlékművet látni. "Olyan, mintha egy csodálatos pillanatot örökítene meg az életéből. Reméljük, hogy Amy rajongói szeretni fogják a szobrot" - mondta.

Az apa korábban elárulta: családja mindenképpen azon a helyen, Camdenben akart emléket állítani Amynek, amelyet a legjobban szeretett, hogy a rajongóknak legyen hova ellátogatniuk és a turisták számára is vonzóbbá váljon a kerület.

Winehouse családja az énekesnő halálát követően alapítványt hozott létre a nevében a drog- és alkoholfüggőséggel küzdő fiatalok segítésére.

MTI/para

Címkék: szobor, Amy Winehouse